Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Koska gallup

Kokoomus vietti mielenkiintoisen ja tapahtumarikkaan puoluekokouksen viime viikonloppuna Lappeenrannassa. Toimin tänäkin vuonna äänivaltaisena edustajana. Tapasin runsaasti uusia tuttavuuksia sekä lämmittelin vanhoja suhteita, mutta yhtä lailla tuli seurattua ja keskusteltua asioista, jotka eivät aivan välity uutisotsikoista. Varsin hyvän taustan asioille saa Eero Haapalehdon muutaman päivän takaisesta blogista.

Puoluekokous nosti Petteri Orpon uudeksi puheenjohtajaksi. Mutta yksi asia tuli selväksi. Syrjäytetty Alexander Stubb ei kaatunut linjakysymykseen. Puoluekokouspaikalla tavalliset Orpon kannattajat eivät kritisoineet nykyistä linjaa, sillä kokoomushan tekee tällä hetkellä lähihistoriansa onnistuneinta politiikkaa. Samaten Stubb ei kaatunut henkilökysymykseen, vaikka tätäkin yritetään joukkotiedotusvälineiden (media) kautta syöttää. Itse asiassa en tavannut yhtään sellaista, joka olisi sanonut, että Orpo on pätevämpi.

Stubb kaatui vain ja ainoastaan sen takia, että tilanne muuttui joukkotiedotusvälineissä täysin mahdottomaksi. Teki hän mitä tahansa, niin aina tuli roskaa niskaan. Tätä kesti kaksi vuotta ja olisi todennäköisesti jatkunut vielä seuraavatkin kaksi vuotta. Negatiivinen julkisuus heijastuu väistämättä mielipidetiedusteluihin (gallup), jotka ovat meille tavallisille lehtien ja netin lukijoille harmitonta keskiluokkaista viihdettä, mutta politikoille totista totta, sillä heidän uransa riippuu niistä.

Stubb kaadettiin koska gallup.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Jokisipilä totesi, että Stubb sai puoluekokousäänestyksessä sen verran kannatusta, että puolueessa on nyt kahtiajako. Orpon pitäisi pystyä rakentamaan silta eri leirien välille, Jokisipilä arvioi."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/197146-arvio-radio...

Mielenkiintoinen on Haapalehdon väite siitä, että presidentti Niinistön vaalikampanjan taustahahmot ryhtyivät viime syksynä kaatamaan Stubbia. Tuohon porukkaan kuulunee muitakin kuin kokoomuslaisia. Rahalla saa tänä päivänä mielin määrin medianäkyvyyttä viestintätoimistojen kautta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mediapeliä, sanoi Paavo Väyrynenkin aikanaan.

Tottakai kaupallinen media kiusaa tunnettuja ihmisiä, koska elämme koulu- ja työpaikkakiusaajien luvatussa maassa, ja sellainen tekee hyvin kauppansa. Pitäähän median jollain tavoin edistää kilpailukykyään, sanoisi kokoomuslainen. Totuushan on taloususkonnon mukaan sitä todempi mitä paremmin se menee kaupaksi.

Stubbille ja muille kokoomuslaisille voi siis sanoa, että omat koirat purivat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

MTV3 ja Iltalehti ovat tätä soppaa kokoon keitelleet, niin tänäänkin: "Vapaavuorta on veikkailtu muun muassa sisäministeriksi:"

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/minist...

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Presidentin rooli on tosiaan kummallinen. Esittää kovakasvoa simputtamalla omiaan, kuten Kataista ja Stubbia. Presidentin Nato-kanta on muuttunut yhtä kimurantiksi kuin hänen retoriikkansa. Seuraavissa vaaleissa Vanhanen olisi varteenotettava, mutta hän näyttää fiksoituneen Nato-kannassaan jopa Ruotsinkin puolesta umpikujaan. Onko näillä optionisteilla tietoa, että Venäjä hajoaa ja huoli poistuu? No ei varmaan Orpossakaan mitään vikaa ole paitsi se paha, että Köyliön mies ei puhu ruotsia, mutta solkkaa meille vierasta englantia.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Stubbin haukkuminen alkoi miltei heti. Alussa pilkattiin hänen hymyilevää persoonaansa, vaatevalintojaan ym. Surullista, sillä minusta ihmisen täytyy saada olla oma itsensä, jotta voisi toimia optimaalisesti.Itse kannatin aikoinaan Vapaavuorta, mutta odotin kiinnostuneena, mitä Stubb oikein on miehiään. Pidin hänen hauskasta tyylistään, samoin rohkeasta länsimielisyydestä. Mutta en pitänyt siitä, että tietyt lobbaajatahot pystyivät liian helposti vaikuttamaan hänen mielipiteisiinsä. Esimerkiksi hallintarekisterijupakka.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kun puhutaan puolueen puheenjohtajasta, niin silloin tarkoitetaan myös johtajaa. Johtajan tehtävä on saada johdettavansa puhaltamaan yhteen hiileen. Ehkä näin ei aina ollut, jos seurasi esimerkiksi kokoomuksen kansanedustajien kommentteja. Johtajan roolissa on merkittävää edelleen myös hänen persoonansa, niin oudolta, kuin se digiaikana kuulostaakin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yhteen hiileenhän puhallettiinkin, tosin erisuunnista,

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mediapeliä: Hesarin Marko Junkkari lyö Stubbia presidentillä. Me Kekkosen ajan lapset muistamme tällaiset juonittelut 1980-luvulta. Presidentti Niinistö on pariinkin kertaan irtisanoutunut tällaisesta, mutta politiikan tähtitoimittajat eivät siitä välitä.

http://www.hs.fi/politiikka/a1465785534838

Toimituksen poiminnat