Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Arhinmäki, kivisaari ja perintövero

  • Arhinmäki ja rotsi. Kuva: Wikipedia Commons
    Arhinmäki ja rotsi. Kuva: Wikipedia Commons

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki luottaa designvaatemerkkiin. Hänet tavataankin kiertämässä pitkin Suomea pukeutuneena muotitietoisten Stone Island -tuotteisiin. Arhinmäki on tunnettu jalkapallon ystävä ja edellä mainittu tuotemerkki liitetäänkin futisfaneihin. Tosin ilkeät kielet väittävät, että se on erityisen suosittu jalkapallohuligaanien keskuudessa. Tiedä häntä. Stone Island -tuotteet eivät ole edullisimmasta päästä. Pelkkä vyö maksaa verkkokaupassa 125 euroa – puhumattakaan 64 euron t-paidasta ja 154 euron rantapyyhkeestä. Elämä on.

Stone Island -vaatemerkin takaa löytyy italialainen perheyritys Sportswear Company. Yritys perustettiin vuonna 1982 ja sen nykyiset omistajat ovat Carlo Rivetti ja hänen siskonsa Cristina. Carlo kertoo verkkosivuillaan ylpeästi kuinka hänen sukunsa juuret vaateteollisuudessa ulottuvat aina vuoteen 1872 asti, jolloin Giuseppe Rivetti perusti villatehtaan. Hintaluokan yläpäähän sijoittuva Sportswear Company pärjää hyvin. Kauppa käy kun johto toimii hyvissä käsissä ja brändistä pidetään huolta. Italiassa perheyrittäjyys on erittäin vahvaa. Suomessa perheyrityksiä on noin 80 prosenttia kaikista yrityksistä, kun vastaavasti Italiassa luku nousee 93 prosenttiin.

Mutta ei tarvitse mennä kauas etelään sillä meidän länsinaapurista löytyy yhtälailla menestyviä "rättikauppiaita". Hiljattain EVA julkisti Ruotsia koskevan raportin otsikolla "Heja Sverige! Mitä Suomi voisi oppia Ruotsilta politiikassa ja taloudessa (ja urheilussa)?" Yksi raportin artikkeleista, Marko Erolan "Merkillä on väliä", kertoo miksi ruotsalaiset vaatemerkit ovat maailmanmenestyjiä. Raportin mukaan Suomessa rekisteröidään asukasta enemmän patentteja kuin Ruotsissa. Pellepellottomia meillä kyllä riittää. Mutta mikä tekee sen ratkaisevan eron Suomen ja Ruotsin välillä?

Vastaus on karu: Lupaava suomalainen kasvuyritys päätyy ulkomaisen omistajan käsiin, kun sen pitäisi lähteä valloittamaan ulkomaita. Miksi? Rahat yksinkertaisesti loppuvat. Suomessa ei ole tarpeeksi kotimaisia sijoittajia, jotka tekevät riskisijoituksia. Suomalaisten pitäisi murehtia miten maamme yritykset voivat. Mutta ei. Sen sijaan meillä murehditaan miten yrityksiä voitaisiin verottaa vieläkin enemmän. Liipaisimella ovat erityisesti yritysten suomalaiset omistajat.

Suomi tarvitsee pitkäjänteistä ja sukupolvelta toiselle periytyviä perheyrityksiä. Ruotsi poisti demareiden johdolla lahja- ja perintöveron vuonna 2005. Tai tarkalleen ottaen lahjan saaja maksaa veroa, mikäli hän muuttaa perintönsä rahaksi. Perijän kannattaa siis jatkaa yrityksen pyörittämistä. Muissakin Euroopan Unionin maissa on herätty perheyrittämisen merkitykseen ja niille onkin suunnattu verohelpotuksia kuten Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja – kyllä – Italiassa. Näissä maissa perheyrityksen siirtäminen uuden sukupolven johdettavaksi on tehty helpommaksi kuin Suomessa. Meillä korkea verotus houkuttaa myymään perheyritys ulkopuolelle – kilpailijalle, sijoittajalle tai ulkomaalaiselle yritykselle joka luonnollisesti haistaa arvokkaan ja hyvin johdetun yrityksen.

Olisiko Arhinmäki valmis helpottamaan suomalaista perheyrittäjyyttä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Viliho Seppäin

Suvussa siirtyvä omaisuus on juuri se suurin ongelma mitä on.

Katsokaa nyt hyvinsyöneet ylimieliset ympärillenne!

Vanhat ukot kannattavat sitä että joidenkin pennuilla saa olla heti alkumetreiltä lähtien toinen jalka yli maaliviivan kun toiset vasta lähtevät juoksemaan.

Juuri jättimäisten perintöjen jakamisen sallimalla on saavutettu tila, jossa meillä on mielenvikaisia miljonäärejä/miljardöörejä ja lapsikatraat joilla ei ole mitään muuta päässään kuin isukin lupaus kuulumisesta "paremman väen" piiriin.

-------------------------------------------

Se nyt ei ole kovinkaan ihme jos te pukuhirvet ja virheajattelun mestarit kannatatte järjestelmiä joilla TE lihoatte ja enemmistö laihtuu nälkäkuoleman partaalle.

Mutta kun se nyt vain on niin että ajattelemalla samoin kuin ennen, ei teidän -ja mieleltään kaltaistenne- aikaansaannoksia korjata.

--------------------------------------------

ELi perintövero maksimiin---------varsinkin sellaisissa tapauksissa joissa suvussa on kähmitty jo vuosikymmenet.

-------------------------------------------

Näiden miljonäärimielipuolten ja sekosukujen aikaansaannoksista maksaa nyt ENEMMISTÖ. Asia ei parane jakamalla sosiopaateille lisää. Ehkä se vielä piakkoin selviää useammallekin.

------------------------------------------

Ps. Millä ihmeen perusteella muuten voitaisiin kuvitella että peritty eritys olisi parhaiten toimiva ja "tehokkain"? EIhän siihen ole mitään perustetta. Ahneus ja suosiminen on perusteena kun näin luullaan.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Kasvoton yritys siirtää työpaikat ulkomaille paljon herkemmin kuin perheyritys.

Perintöverossa on se hauska piirre että sillä pystyy verottamaan moneen kertaan samaa omaisuutta.

- Ensin kuolee herra A ja rouva A jää lesken oikeudella asumaan taloonsa (niin kuin hänelle oikeus kuuluu hyvä niin) herra A:n ja rouva A.nb lapset maksaa perintöveron puolikkaasta talosta ( jos ei ole rahaa maksaa niin saahan pankista lainaa). Mennään 2 vuotta ja 1 päivä eteenpäin niin kuolee herra A:n poika joten tämän jälkeläiset maksavat perintöveron uudestaan herra A:n asunnosta ja tietysti myös herra A:n pojan asunnosta (mutta saahan pankista taas lainaa....ainut neuvo jonka verottajalta saat)

Se on helppoa luokitella perinnöt aina ökyrikkaiden herkkupaloiksi mutta suurin osa perintöverotuksen kohteista on jotain muuta.

Viliho Seppäin

Suurin osa eli enemmistö EI saa perintöä. Tämä kun vaan on sellainen fakta mikä unohtuu tarkoituksella.

Rikkaimman ja hulluimman osan rikastumista EI tule enää suosia mitenkään.

Tasavertaisia mahdollisuuksia kaikille EI taata sillä että rikkaimmalla promillella on mahdollisuus jakaa vuosikymmenestä(jopa sadasta) toiseen omilleen.

----------------------------------------

Milläpä muulla kuin perimisjärjestelyillä olisi syntynyt esimerkiksi sellaiset mielenvikaiset järjestelmät kuin monarkiat? NO eipä millään muulla. Rahan voimalla on huudettu kivitorneista "minä olen jumalasta seuraava ja hallitsen teitä!" . Se on varsin sairasta ja onneksi alkaa riittää niille ihmisille joilla on halu ajatella uusiksi.

------------------------------------

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Noh kiristetään perintöveroa niin saadaan potkittua vanhat mummot pois kotoaan kun heidän lapsillaan ei ole varaa maksaa perintöveroja.

Mitä suuremmaksi vetäsee perintöverotuksen sitä todennäköisempää on yrityksen siirtyminen sijoitusyhtiölle. Ne laskee vain euromäärät viimeisellä rivillä ja siitä seuraa hyvin nopea siirto Kiinaan.

Viliho Seppäin

"Noh kiristetään perintöveroa niin saadaan potkittua vanhat mummot pois kotoaan kun heidän lapsillaan ei ole varaa maksaa perintöveroja."

Etukäteenkö se tuleekin maksaa? Kuinka ihmeessä? Kuinka perintöveron kiristäminen potkii elävän mummon kotoaan pois?

Kannatat wahlroosien, rockefellereiden, monarkkien ja "paremman väen" EDELLEEN LIHOAMISTA? Kannatat siis juuri sen porukan pakkoidolointia ja nöyristelyä, joka on tähän paskatilaan maailmamme tuonut.

Kannata mitä kannatat. Virheajattellukin on ihan sallittua. Mutta älä itke silloin kun huomaat että kannatamalla psykopaattista järjestelmää ei sinusta(kaan) pyöreäposkisten sikojen sateenvarjon suojaamaksi ollut.

-----------------------------------------------------------------

Asiat uudistuvat vasta kun suostutaan hylkäämään toimimaton ja siirtymään täysin uusille urille. Niitä uria ei saa määritellä ne joilla on eniten numeroita digitaaleissa.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Lähdetäänpä laskemaan. Henkilö A kuolee ja puoliso pitää kuolinpesän jakamattomana johon asunto kuuluu. Tällöin maksetaan ekaa kertaa perintöverot. Perikunnan osakkaat ei tässä vaiheessa saa latin latia ja jos perikunnalla ei ole rahaa niin ei muuta kuin lainaa hakemaan. Noh sitten kuolee seuraava sukupolvi. Jos kuolemien välissä on yli kaksi vuotta niin maksetaan uudestaan perintövero (jos tilanne ei ole muuttunut lainakonttori kutsuu) tätä rataa mennään kunnes henkilö A:n puoliso kuolee tai laittaa kuolinpesän jakoon (eli tässä tapauksessa talon myyntiin). Tällöinhän maksetaan tietenkin vielä myyntivoittovero joka on perunkirjan hinta olettaman ja myyntihinnan välinen ero.

Noh jos yksityisyrittäjä painaa 24 tuntisia työpäiviä työllistäen muutaman hengen siinä samalla ja haluaa antaa lapsilleen helpomman startin niin se ei ole meikäläiseltä pois. Voi olla että teidän tuntemuksenne on se että se on teiltä pois.

Viliho Seppäin

"Noh jos yksityisyrittäjä painaa 24 tuntisia työpäiviä työllistäen muutaman hengen siinä samalla ja haluaa antaa lapsilleen helpomman startin niin se ei ole meikäläiseltä pois."

Minäkin olen yksityisyrittäjä. Perin mahtavat velat ja "sain" jakaa pesän .......kunhan olin ensin velkaa ottanut.

Olisin tyytynyt nollaan. Mutta kun jäi muitakin kuin minä "typerin" ajatuksineni. Onneksi aika pelaa asioita ja pääsen irtautumaan ilmeisesti tuosta rasitteesta ja näin voin myös lakata hurskastelemasta. Eli myönnän olevani osittainen hurskastelija.

--------------------------------------------------------------------

Sehän onkin varsin typerää antaa lapselleen "helppo" startti: Ei tarvitse varmasti vaivata päätään eikä varsinkaan edes yrittää saada maksimaalista potentiaaliaan käyttöön. Kuinka joidenkin elämän tulisi olla helppoa ja hauskaa kun enemmistöllä näin ei ole? EIkö tulisi vaatia samoja hikoiluja kersoilta vaikka isi olisi itse jaarli munapää? Näitä ylimielisiä "etsätiedäkuakmunisäon"-kuspäitä on tullut muutamaa taiteltua oikein innolla siihen alistuvaan asentoon -kunhan ensin tuolla moukkamaisella kommentilla ovat ensin minua yrittäneet alistaa. Ja aion jatkossakin palauttaa moisia urpoja polvilleen jos tarvetta ilmenee.

Muuten minä puhuin mielipuolisista perinnöistä ja niiden jakamisesta.
Jos olet sitä mieltä että "rockefeller"-tyypin sukujen turpoaminen EI ole sinulta pois niin katso todella ympärillesi. Muutama tuhat megaloyritystä määrittelee nykymaailmassa kaiken: Sen mitä yksilö "haluaa", mitä yksilö EI halua, jne. Sitä saa kun esi-esi-esi-isä on tehnyt päätöksen oman sukunsa suojaamisesta.
---------------------------------------------------------------

Kysymys on hyvin yksinkertaisesta psykologisesta asetelmasta:

Jokin suku/ryhmä päättää luoda MEIDÄN-verkoston. Sen ulkopuolelle jäävät "ne", eli me enemmistö. ELi ME------------------ne.
ME-ryhmä tekee kaikkensa, että "ne" pysyvät aina ulkona ja aina enemmän kärsivinä. Ja sitä kannatat.
-----------------------------------------------------------------

Voiko Salo kertoa mitä perijä on tehnyt ansaitakseen nuo varat?

Sekö riittää että syntyy sopivaan perheeseen?

Mikä takaa että perijä on PARAS ja eteenpäinvievin jatkaja johonkin yritykseen? Sama sukunimi kuin edellisellä omistajalla? Kuinka ihmeessä?

------------------------------------------------------------------

Sekö ei ole sinulta pois, että jopa syntymätön lapsi on pelattu "oikeisiin" kouluihin ja piireihin jo ennen syntymäänsä? No voithan sinä niin kuvitella ja jatkaa näiden rahasukujen edessä kumartelua ja alistumisesta. Alistumisesta ja alistamisestahan on kyse. Minä en jatka.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Oikeastaan taidat olla jo alistunut kun asiasta niin stressaat.

Minä katson että Suomen ongelma ei ole vanhat omistaja suvut vaan kasvottomat omistajat.

Kumpi on parempi omistaja Herlin vai amerikkalainen sijoitusyhtiö?

Kerroppa mihin kouluun saa ostettua Suomessa opiskelupaikan?

Viliho Seppäin

Puhuu alistunut joka ei näe massavuorien vaikutusta. ELi sekö on alistunut joka kritisoi nykylinjaa(joka on ikivanha) vai sekö joka tahtoo näille tahoille vielä lisää?
--------------------------------------------------------------------

"Kumpi on parempi omistaja Herlin vai amerikkalainen sijoitusyhtiö?"

Ei kumpikaan, välttämättä, vaan PÄTEVIN.

Minä tarkoitin GLOBAALIA MASSIIVISTA PERINTÖVERONKOROTUSTA.

--------------------------------------------------------------------

"Kerroppa mihin kouluun saa ostettua Suomessa opiskelupaikan?"

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Esimerkkinä käy. Tavallaanhan vanhemmat ostavat kersoilleen paikan olemalla eu-moolokin kulttilaisina.

Ja et liene tosissaan väitä ettei yliopistoihin ole Suomessa kukaan läski-isukin voitelemana päässyt? Se liene vitsi, vaan ei naurata yhtään.

-----------------------------------------------------------

Miten selität kuninkaallisuuden? NE ovat sukuja. Sukunimi antaa "oikeutuksen" hillua koko muun enemmistön silmille. Sukunimen takana on MASSIIVISESTI OMAISUUTTA, joka on ainoa keino päästä puristelemaan "tärkeiden" herrojen kiveksiä samoihin sumpliklubeihin.

Siihen iskisi mahtavaa kiilaa tuollainen massiivisten perintöjen ulosmittaaminen yhteiseen hyvään. Luultavasti piakkoin myös alkaisi ilmaantua uudenlaista ajattelua ja uusia ideoita kun tuo ikiaikainen "ohjaus" rapistuisi. Nimittäin uudenlaista ajattelua tarvitaan.

Jos tuosta viimeisestä lauseesta on erimieltä, niin MIELESTÄNI on ns. menetetty, ellei muuta mieltään.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Tuo logiikka mitä viljelet että mulkku on mulkku koska isillä on rahaa on mielenkiintoinen. Itse olen aina ajatellut että mulkku on mulkku sen takia että henkilö on vain mulkku.

Neuvostoliiton ihanuudessahan tuo sinun kaipaama systeemihan oli viety huippuunsa kun kellään ei saanut olla omaisuutta. Mutta hups keikkaa siellähän se nepotismi vasta jylläsikin.....ja mulkkuja oli sielläkin.

Kyllä meikäläinen edelleenkin tulen painamaan iloisena töitä ja keräämään jotain sukanvarteen lapsianikin varten. Enkä jaksa stressata siitä että naapurilla on enemmän rahaa kuin meikäläisellä.

Viliho Seppäin

ELi et ymmärrä vieläkään keskittyneen ja kerääntyneen omaisuuden tuhonneen tätä ihmiskuntayritelmää?

En voi sille mitään.

Kyse ei ole aina kateudesta ja halusta neuvostovenäjän haiseviin peleihin jos vastustaa ongelmat luonutta järjestelmää.Minä olen kerran luopunut suuresta materiamäärästä ja kerran muutanut mielipedettäni ja rankasti tässä perintöaiheessa. kohdallani en tule enää sitä muuttamaan.

Homma menee eteenpäin todellisen kehityksen suuntaan vasta kun jokainen monarkki ja rahalla etuoikeuksia ostava tiputetaan samalle tasolle kuin enemmistö. Vallan ostaminen on johtanut siihen missä olemme. Piste.

Nyt on todella paljon parempaa tekemistä kuin päivystää täss.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Olisiko Arhinmäki valmis helpottamaan suomalaista perheyrittäjyyttä?"
Tätä kysyy kokoomuslainen yrittäjä Mikko Savelius.
En tiedä Arhinmäen kiireitä oletan, että on hallitusneuvotteluissa. Neuvottelujen aikana Savelius voisi lukea Vasemmistoliiton ohjelman tästä linkistä.

http://www.vasemmistoliitto.fi/component/content/a...

Mutta Saveliukselta on kysyttävä, että miksi Kokoomus ja RKP eivät hyväksy voimakkaita toimia harmaata taloutta vastaan?
Tässä linkki josta asia selviää.

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muisti...

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Vasemmistoliiton pienyrittäjäohjelmasta paistaa läpi yrittäjien jakaminen kahteen leiriin: Mukaviin ja ahkeriin muutaman hengen pienyrittäjiin sekä ahneisiin ja pääomia kerääviin suuryrityksiin. Sinällänsä ohjelmassa on hyvää pyrkimykset yrittäjien työttömyysturvan ja sairausajan ehtojen parantamiseen.

Mutta Vasemmistoliitolta puuttuu se syvä ymmärrys yrittäjyydestä. Yritystä ei perusteta sen takia, että yrittäjä pääsee loikoilemaan sosiaaliturvaverkostoon vaan se takia, että sitä kautta saavutetaan jotakin mitä palkkatyöllä ei saavuteta. Tämä saattaa olla raha, vapaa-aika, itsenäisyys tai jotain muuta.

Parasta yrittäjälle olisi jos kaikki ylimääräiset maksut ja verot karsitaan: Matalammat sosiaalikulut, matalammat alv:t, matalammat yritys- ja henkilöverot. Ja vähemmän raskasta julkista sektoria elätttävänä - "laissez-faire". Siitä näin alkuun.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Mutta Saveliukselta on kysyttävä, että miksi Kokoomus ja RKP eivät hyväksy voimakkaita toimia harmaata taloutta vastaan?
Tässä linkki josta asia selviää.

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muisti......

"Parasta yrittäjälle olisi jos kaikki ylimääräiset maksut ja verot karsitaan: Matalammat sosiaalikulut, matalammat alv:t, matalammat yritys- ja henkilöverot. Ja vähemmän raskasta julkista sektoria elätttävänä - "laissez-faire"."

Savelius hei, maassamme on yrittämisen mahdollisuudet erittäin hyvä. Kestää kansainvälisen vertailun aivan hyvin.
Sinun valituksestasi puuttuu vain vaatimus, että palkansaajien pitäisi maksaa kaikki verot.
Kokoomuslaiset mankuvat jatkuvasti tuosta julkisesta sektorista. Toimitusjohtaja Savelius ei kerro, että mitä julkiselta puolelta tulee leikata?

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Totta. World Economic Forumin raportti "The Global Competitiveness Report 2010-2011" kertoo, että Suomi on yksi maailman kilpailukykyisempiä maita (sijaluku 7). Meillä on toimiva hyvinvointivaltio ja yrittäminen kannattaa Suomessa. Mutta pysyäkseen huipulla täytyy olla jatkuvasti liikkeessä. Yhteisen kakun tulee olla riittävän suuri, jotta siitä riittää jaettavaa tulevaisuudessakin.

Viime puheenvuorossani nostin esille ylisuureen julkisen sektoriin suhteessa BKT:een. Puheenvuoroni kommenteissa vastasin kysymykseen yrityistuista. Mielestäni siinä on erinomainen leikkauskohde - yritystuet voisi jopa lopettaa kokonaan. Missään olosuhteissa ei tule leikata perusturvasta, joka on Suomessa muutenkin alhainen.

Sen sijaan en osaa ottaa kantaa Voima-lehden artikkeliin. Ehkäpä maltamme odottaa vielä muutaman päivän lopullista listaa ja kommentoida sitten.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Totta. World Economic Forumin raportti "The Global Competitiveness Report 2010-2011" kertoo, että Suomi on yksi maailman kilpailukykyisempiä maita (sijaluku 7). Meillä on toimiva hyvinvointivaltio ja yrittäminen kannattaa Suomessa."
No niin Savelius, meillä näyttää olevan saman suuntainen näkemys tästä aiheesta. Oli hyvä, että tuuppasin sinua hieman liikkeelle.
Perusturvastakin ajattelumme kulkee samaan suuntaan.

Tuon nyt yhden seikan esille. Ei ole varakkaampienkaan etujen mukaista jos ökyrikkaat joutuvat linnoittautumaan tiilimuurien sisäpuolelle peläten vakavia yhteiskunnallisia levottomuuksia. Köyhyydessä elävät ihmiset ovat suuttuessaan vahva voima. Tämä pitää ymmärtää kun oikeudenmukaisuudesta puhutaan.
Hyvä esimerkki tuloeroista tuli esille viime lauantaina kun olin meriretkellä Helsingin edustalla. Täytyy sanoa, että kotikaupunkimme on tosi komea mereltäkin katsottuna. Kyseessä oli Arhinmäen tukiryhmän eräänlainen karonkka. Totesin yhdellä kaverille, että tuloerot olivat erittäin hyvin näkyvillä kun rannoille katsoi. Ei uskoisi, että tässä kaupungissa on myös Jakomäki!
Mainittakoon, että Arhinmäki maksoi kustannukset omasta kukkarostaan. 2007 eduskuntavaalien karonkan kustansi maksuperusteisille vaalirahavaikuttajille Vanhanen ja Häkämies valtion varoista.

Voima-lehden julkistama tieto on mielestäni kunnon journalismia. Katsotaan nyt sitten mitä tästä saadaan "Säätötalolla" aikaan.

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

@Reijo Kallinen: Kirjoitin muutama viikko sitten puheenvuorossani, että tuloerot eivät ole juuri lisääntyneet tai vähentyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Itse asiassa nykyinen tilanteemme vastaa suunnilleen muiden pohjoismaiden tilannetta.

Samaten haluaisin korjata väärinkäsityksen, että yrittäjät olisivat automaattisesti varakkaita. Keskimääräinen yrittäjä tienaa vajaat 40 000 euroa vuodessa, mutta tekee noin 20 prosenttia pidempiä työpäiviä:

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2010/02/18/yri...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Samaten haluaisin korjata väärinkäsityksen, että yrittäjät olisivat automaattisesti varakkaita. Keskimääräinen yrittäjä tienaa vajaat 40 000 euroa vuodessa, mutta tekee noin 20 prosenttia pidempiä työpäiviä:"

En minä ole tätä väärinkäsittänyt. Olen itsekin toiminut yrittäjänä, joten kokemusta on.

Toimituksen poiminnat