Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Afrikan perussuomalaiset

Minun kesääni kuuluvat hyttysten lisäksi kirjat. Tänä kesänä olen päättänyt lukea vähintään yhden kirjan jokaista presidenttiehdokkasta kohden. Tänä aurinkoisena päivänä pientä siivua nurmikkoani varjosti vihreiden Pekka Haaviston kirja ”Hatunnosto” (Kirjapaja, 2010). Se täyttää erinomaisesti kesäkirjan tunnusmerkit: kansantajuinen tietopläjäys.

Kirjan osio ”Pyhällä maalla” kertoo Israelin ja Palestiinan jatkuvasta konfliktista: Radikaali Hamas voitti parlamenttivaalit 2006, mutta se ei päässyt sopimukseen lännen tukeman Fatahin kanssa yhteishallituksesta. Tämän seurauksena Länsiranta jäi Fatahin ja Gaza vastaavasti Hamasin hallintaan. Lännen mielestä Hamas pilasi hyvän rauhansuunnitelman.

Suora lainaus Haaviston kirjasta:

”Gazan vaalit ovat monelle maailman islamistille todistusaineisto, että länsi ei kannata demokratiaa, jos väärä puolue nousee demokratiassa valtaan: Olen istunut paljon radikaalien somalien kanssa, ja yhdessä vaiheessa he pääsevät tähän mieliaiheeseensa: ”Kertoisitko lisää demokratiasta ja Gazan vaaleista – tai ihmisoikeuksista ja Irakin Abu Ghraibin vankilasta.”” (Sivu 48)

En tiedä ymmärsikö Haavisto, mutta itse ymmärsin heti. Haavisto istui Afrikan perussuomalaisten seurassa.

Hyvää lukukesää kaikille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

siviili tarkkailija

Ongelma on siinä että Haavisto on paitsi naivistisen tyhmä, hän on myös sietämättömän tietämätön. idealismi ei ole paha asia, ellei siihen liity naivi sönkötys jolla yritetään kiistää oleva voimapolitiikka. Tällöin idealismi on jopa tuhoisaa....

Ei ole lainkaan syytä epäillä etteikö Haavisto olisi istunut radikaalimuslimien kanssa. Siis sellaisten jotka puheiden lisäksi tekevät ja ovat valmiita tekemään väkivaltaisia valintoja. Ennemmin pitäisi kysyä miksi Haavisto kaveeraa heidän kanssa. Mutta saapahan Sudanin darfurissa tehty kansanmurha selityksensä. Haavisto on läpeensä puolueellinen ihminen ja kyvytön arvioimaan tai edes toimimaan poliittisen islamin kanssa. On ehkä hyvä että Pekka Haavisto on niin tyhmä kuin mitä on. Älykäs ja vastuullinen ihminen, huomatessaan olleensa kansanmurhan edesauttaja ja suojelija, luultavasti tulisi hulluksi. Naivin, itseriittoisen ja aina mukavasti sössöttävän Haaviston kohdalla vastaavaa ongelmaa ei tietenkään ole eikä tule.

Vasemmistovihreä lehdistömme ei löydä Pekka Haavistosta mitään vikaa, päinvastoin, oman homoikoninsa. Sääli että lehdistön ihannehomon sisällä ei ole mitään. Tai ehkä juuri siksi Haavisto on suomalaisen vihervasemmistolehdistön oma suosikki. Koska hänellä ei ole mitään sanottavaa eikä mitään sisällöllista tai moraalista tarjottavaa kuin seksuaalisuutensa.

Jukka-Pekka Vasara

Ongelma ei ole siinä mitä radikaalimuslimit sanovat siellä vaan siinä että kokoomus tuo niitä radikaalimuslimeja tänne ja ylipäätään rahoittaa suomalaisten verorahoilla sinne missä ovat. Tällä tarkoitan kaikenlaista "yhteistyötä" jolla EU tai kansallisissa puitteissa kipataan vastikkeetta rahaa sinne vuosikymmenestä toiseen..

Ei siis kannattaisi äänestellä valtaan näitä kokoomuksia ja muita suomalaisvastaisia RKP apupuolueita.

Toimituksen poiminnat