Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 11 min 15 s sitten

EU-parlamentti äänesti: Kellonaikojen siirtelyn loputtava 2021

47 min 25 s ago

Euroopan parlamentti äänesti sen puolesta, että kellojen siirtämisestä lopetetaan.

Parlamentti puolsi tänään tiistaina, että kellonajan siirrosta vuodenajan mukaan luovutaan.

Seuraavaksi EU-jäsenmaiden pitäisi sopia uudesta ajasta niin, että tuloksena ei olisi aikavyöhykkeiden sekamelska.

”Seuraavaksi pallo on jäsenmailla. Niiden on vuoden sisällä päätettävä siitä, mihin aikaan ne päätyvät ja tapahtuuko lisäksi siirtymisiä aikavyöhykkeestä toiseen. Tämä vaatii taitavaa yhteensovittamista”, europarlamentaarikko Heidi Hautala kommentoi äänestystä.

”En ole koskaan nähnyt noin rajua purkausta” – Sampo Terho kertoo dramaattisesta hyökkäyksestä Timo Soinia vastaan

53 min 19 s ago

Sininen tulevaisuus -puolueen puheenjohtaja Sampo Terho pitää perussuomalaisten Ketutus-nimistä vaalivideota mauttomana ja väkivaltaa ihannoivana. Hän ei kuitenkaan kieltäisi Soldiers of Odin -järjestöä, jonka liiveihin pukeutunut mies kävi sunnuntaina ulkoministeri Timo Soinin (sin) kimppuun.

Suomen hävittäjähankinta: Pekka Haavistolta uusi avaus – Voi rajata USA:n koneet ulkopuolelle

1 tunti 2 min ago

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto haluaa nostaa esille uuden arvo- ja ilmastokysymyksen Suomen hävittäjähankinnassa. Haaviston mukaan Suomen tulee pohtia, voiko hävittäjähankintaa tehdä maasta, joka ei ole mukana Pariisin ilmastosopimuksessa.

Suomella maailmanluokan lupauksia naisten jääkiekossakin – MM-valinta ei tullut "armosta"

2 tuntia 11 min ago

Suomi emännöi naisten jääkiekon MM-kisoja Espoossa 4.-14. huhtikuuta. Joukkueen runko koostuu viime vuonna Pyeongchangissa olympiapronssia voittaneista pelaajista, mutta mukana on myös kolme 2000-luvulla syntynyttä MM-tasolla tulikasteensa saavaa pelaajaa.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen painottaa keskittyneensä valintaprosessissa edellytyksiin pelaajan kyvykkyydestä kansainvälisellä tasolla.

Paperimies sanoo suoraan: ”Yhtä hyväpalkkaista työtä on vaikea löytää”

3 tuntia 2 min ago

Metsäyhtiö Stora Enson yt:t Oulussa uhkaavat sulkea paperikoneen ja viedä työt Jani Lopakalta. Hän kertoo tilanteestaan Kauppalehdelle.

”Yhtä hyväpalkkaista työtä on vaikea löytää Oulusta, jos saan potkut. Yt-neuvottelut alkoivat tehtaalla tänään”, sanoo Oulussa Stora Enson paperikone kuudella paperin pituusleikkurilla 18 vuotta työskennellyt Lopakka, 37.

Patrik Laineelle hurja saavutus

4 tuntia 8 min ago

Winnipeg Jetsin Patrik Laine teki kauden 30. maalinsa jääkiekon NHL-liigassa maanantaina. Kolmatta kauttaan NHL:ssä pelaava Laine on yltänyt 30 maaliin jokaisena kautenaan.

Laineen lisäksi vain kolme pelaajaa on tehnyt kolmella eri NHL-kaudella kolme maalia ennen 21-vuotissynttäreitään. Aiemmin moiseen kykenivät Wayne Gretzky 1982, Dale Hawerchuck 1984 ja Jimmy Carson 1989.

Vielä 1980-luvulla maalinteko oli NHL:ssä helpompaa muun muassa maalivahtien pienempien suojusten takia. Laineen saavutusta voikin pitää todella merkittävänä.

Antti Rinne myönsi Ylellä vanhan virheen, jonka avulla syrjäytti Jutta Urpilaisen – ”Olin väärässä”

4 tuntia 39 min ago

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne uskoo, että puolueen esittämä kestävän kehityksen arvonlisävero voisi yllättää arvostelijat ja paitsi parantaa kulutustottumuksia myös lisätä valtion verotuloja.

Rinne nosti Yleisradion maanantai-illan televisiotentissä esiin oman vanhan arviointivirheensä, kun toimittaja kyseenalaisti arvonlisäveron uudistuksen järkevyyden tilanteessa, jossa valtiontalouden tulot eivät saisi ainakaan laskea.

WWF:ltä uusi tiukka ruokasuositus: 6 kananmunaa kuukaudessa – punaista lihaa korkeintaan kerran viikossa

6 tuntia 48 min ago

Punaista lihaa korkeintaan kerran viikossa, kuukaudessa korkeintaan kuusi kananmunaa. Tällaiset linjaukset löytyvät ympäristöjärjestö WWF:n tiistaina julkaisemasta uudesta ruokasuosituksesta.

Ota osaa äänestykseen jutun alaosassa!

WWF:n uusi linjaus perustuu tiedejulkaisu Eat-Lancetin niin sanottuun planetaariseen ruokavalioon. Ruuantuotanto on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yksi suurimmista yksittäisistä kasvihuonekaasujen aiheuttajista.

Rkp:n Henriksson lyttää taksiuudistuksen - Kela-kyydeissä järjetön valuvika

7 tuntia 20 min ago

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tyrmää liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) ja hallituksen taksiuudistuksen, joka on nostanut taksikyytien hintoja ja aiheuttanut kaaosta kaupunkien taksitolpilla.

Henriksson arvelee, että taksiuudistus ei onnistunut ihan niin kuin oli tarkoitus.

”Aika harva on kovin tyytyväinen siihen”, hän toteaa.

Erityisen epäonnistuneena Henriksson pitää taksien kela-kyytien uudistamista, josta Berner tosin on syyttänyt Kansaneläkelaitosta.

Näkökulma: Kokoomuksen märkä uni Antti Rinteen tv-hapuilusta kävi toteen

7 tuntia 46 min ago

Sdp:n kanssa pääministerin paikasta tiukimmin taisteleva kokoomus on laskenut jo kuukausia paljon sen varaan, että sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ei onnistu eduskuntavaalien alla käytävissä tv-tenteissä.

Tämä Kansakoulukujan märkä uni kävi toteen maanantai-iltana, kun Antti Rinne joutui Ylen puheenjohtajasarjassa Kirsi Heikelin ja Olli Seurin tenttiosuudessa koville.

Huuhkajat haastavassa pelissä Jerevanissa – pistemenetyksiin ei ole varaa

25.3.2019 23:50

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja tiistaina. Vastaan tulee Jerevanissa Armenia.

Suomi aloitti karsinnat viime lauantaina Udinessa. Siellä kotijoukkue Italia otti 2-0 -voiton. Suomen pelissä oli paljon hyviä asioitakin, mutta maalinteko oli Italian tasoista joukkuetta vastaan ylivoimaista.

Suomi on kahdessa viimeisessä Kansojen Liigan ottelussaan sekä EM-karsintojen avausottelussaan jäänyt maaleitta. Armeniaa vastaan maalinteossa olisi pakko onnistua.

Kärpät ja Tappara voiton päässä välieristä – yleisömenestystä ei tullut

25.3.2019 22:16

Jääkiekon Liigan suurimmat mestarisuosikit Kärpät ja Tappara saivat ottelusarjansa puolivälierissä katkolle jo keskiviikoksi. Kärpät voitti maanantaina Ilveksen 2-1 ja Tappara Lukon 3-2. Ottelusarjojaan Kärpät ja Tappara johtavat voitoin 3-0.

Kokenut NHL-jyrä Jussi Jokinen oli ratkaisevassa roolissa Kärppien maanantain voitossa. Jokinen teki itse toisessa erässä Kärppien tasoitusmaalin ja syötti kolmannessa erässä Ville Leskisen voittomaalin.

Oulun ottelu ei ollut maanantaina yleisömenestys. Katsojia oli 4932, vaikka kyse oli kuitenkin pudotuspeliottelusta.

Naisleijonien MM-joukkueessa iso ikähaitari – vanhin syntynyt 1973 ja nuorin 2002

25.3.2019 18:36

Naisten jääkiekon MM-turnaus pelataan Espoossa 4.-14. huhtikuuta. Suomi lähtee turnaukseen tietysti mitalisuosikkina.

Peräti viidettätoista kertaa jääkiekon arvoturnauksessa pelaava Jenni Hiirikoski valmistautuu toisiin MM-kotikisoihinsa. Edellisen kerran Hiirikoski pääsi pelaamaan MM-kiekkoa Suomessa 2009. Silloin pelattiin Hämeenlinnassa ja Suomi saavutti pronssia.

”Onko sdp nostamassa tavallisten suomalaisten ruokalaskua?” – Kaikkonen ihmettelee Antti Rinteen kannanottoja

25.3.2019 18:24

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ihmettelee tiedotteessaan sdp:n ja sen puheenjohtajan Antti Rinteen linjauksia useista eri kysymyksistä.

Kaikkonen ja Rinne kisaavat eduskuntavaaleissa samassa Uudenmaan vaalipiirissä.

Keskusta on muutenkin tarttunut viime päivinä hanakasti sdp-johtajan kommentteihin.

Brexit: Koeäänestystä ajetaan Britanniassa – Jeremy Corbyn vaati päätösvallan antamista parlamentille

25.3.2019 18:08

Pääministeri Theresa May antoi brexit-päivityksen parlamentille EU:n päätettyä viime viikolla lisäajasta Britannian erolle. May myönsi, ettei erosopimukselle ole riittävästi tukea sen tuomiseksi kolmanteen äänestykseen.

”Jatkan keskusteluja alahuoneen eri puolilla olevien kollegoiden kanssa tuen rakentamiseksi niin, että voimme äänestää tällä viikolla ja turvata brexitin. Jos emme voi, hallitus on luvannut, että työskentelemme yhdessä alahuoneessa enemmistön löytämiseksi tielle eteenpäin”, May totesi.

Perussuomalaiset hämmästyi Finnkinon päätöksestä: ”Ei ole mitään lopetettavaa – kampanja päättyi jo 21.3.”

25.3.2019 16:38

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo hämmästelee Finnkinon ilmoitusta päättää puolueen vaalivideon esittäminen mainoksena elokuvateattereissa 26. maaliskuuta alkaen. Finnkinolta oli ostettu näkyvyyttä yli 6-minuuttisen vaalivideon 30 sekunnin mittaisen mainosversion esittämiseksi.

Slunga-Poutsalon hämmästys johtuu siitä, että perussuomalaisten mainoskampanja oli hänen mukaansa ostettu ajalle 18.–21. maaliskuuta.

Finnkino: Perussuomalaisten mainoksen esittäminen loppuu 26.3.2019

25.3.2019 15:52

Finnkino kertoo lopettavansa perussuomalaisten eduskuntavaalimainoksen esittämisen.

”Finnkino puolustaa suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa eikä toiminnassaan hyväksy rasismia eikä syrjintää. Esityksessä ollut 30-sekuntinen PS:n vaalimainoskampanja päättyy teattereissa huomenna tiistaina 26.3.”, Finnkino ilmoittaa Twitterissä.

Antti Rinteen junakommenteista hämmennys – Li Andersson: Raideyhtiömalli voi olla järkevä

25.3.2019 15:48

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei tyrmää erillisten hankeyhtiöiden perustamista uusille ratainvestoinneille. Sen sijaan yksityisen rahan mukaan tulemisen suhteen hän on selvästi kriittisempi.

”Suhtaudun varauksella tähän yksityiseen rahoitukseen ennen kaikkea siksi, että yksityisellä rahalla on kovempia tuottovaatimuksia. Siinä helposti käy niin, että jos tuottovaatimukset ovat kovia, se näkyy lippujen hinnoissa, jolloin ei saada ehkä niin suurta siirtymää matkustajamääriin kuin oli tarkoitus”, Andersson sanoo.

”Ottakaa time out, puolueen paketti on oikeasti hajoamassa” – Sdp:lle kova ryöpytys ex-puoluesihteeri Mikael Jungnerilta

25.3.2019 15:28

Sdp:n entinen puoluesihteeri ja kansanedustaja, nykyisin Liike Nytissä ja viestintäpuolella vaikuttava Mikael Jungner kritisoi sdp:tä raidepuheista.

Kaisa Mäkäräiseltä kriittistä palautetta – pelastaisiko Italian malli?

25.3.2019 14:56

Suomalaisen ampumahiihdon ainoa tähtitason urheilija Kaisa Mäkäräinen ei ole päättänyt, jatkaako hän uraansa ensi kaudella. Jos Kaisa päättää lopettaa, putoaa suomalainen ampumahiihto tylysti parrasvaloista.

Mäkäräisellä on valtava julkisuusarvo, jota Ampumahiihtoliitto ei ole osannut hyödyntää taloudellisesti. Lupaavasti nuorten MM-kisoissa pärjänneistä suomalaisurheilijoista ei ole saatu kehitettyä uusia maailmanluokan kilpailijoita.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat