Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Keskituloinen

Pointti varhaiskasvatukseen ja keskituloisten verotukseen

Eilisen A-studiossa ruodittiin keskituloisten verotuksen kovuutta. Toimitusjohtaja Ville Tolvanen nosti ongelmaksi sen, ettei suomalainen verotus ja tasapäistäminen kannusta sellaiseen työssä venymiseen tai yrittämiseen, johon yhteiskunnassa olisi tarvetta. Hänen iskulauseensa oli "Mukavuus on megatrendi".

Ilmaisen julkisen liikenteen maksaisivat kaikki pienet

Helsingin Sanomat uutisoi tänään enemmistön kannattavan maksutonta joukkoliikennettä pääkaupunkiseudulle. Maksutonta liikennettä ei kuitenkaan ole olemassa - yhtä ilmaista kohden toinen maksaa tuplasti enemmän. Helsingin seudun asukkaiden ilmaisen julkisen liikenteen maksaisivat pääasiassa pienyrittäjät ja työssäkäyvät pienten lasten vanhemmat.

Köyhyyden koko kuva Suomessa?

Yleensä mediassa tuodaan esille, että suomalaisen keskiansio on noin 3000 euroa kuussa. Kuitenkin liittämästäni taulukosta voi huomata, että 80.9% suomalaisista tulonsaajista saa alle 3333 euroa kuussa bruttona. Harha johtunee siitä, että 3000 euron keskitulolla tarkoitetaan kotitalouksien keskituloa. Kotitalouteenhan yleensä kuuluu kaksi tienaavaa henkilöä, vaikka yksineläjien määrä onkin kasvanut.

Kun oikeusjärjestelmämme sakkaa, keskituloinen maksaa viulut

Oletko viime vuosina joutunut käymään läpi riitaisan avioeron tai hakemaan huoltajuutta käräjäoikeuden kautta? Tuliko asuntokaupan yhteydessä eripuraa tai oletko muusta syystä joutunut tilanteeseen, että tarvittiin oikeuden päätös?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä