Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikenneministeri

Terho: ”Perussuomalaisilla suuria varauksia liikenteen kyttäysjärjestelmään”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi illan A-Studiossa, että Perussuomalaisilla on suuria varauksia liikenteen seurantajärjestelmään. Lisäksi hän totesi Perussuomalaisten olevan valmiita vain selvityksen tekemiseen. A-Studio: http://areena.yle.fi/1-3760248

Tiedän missä ajelit viime kesänä

No niin. Yksi älynväläys taas Berneriltä (meinaan aina sotkea yhteen entiseen kusipääpomooni tuon nimen, mutta samalta suunnalta nää vissiin on käytöksestään johtuen). Keikkaministeri tulee ja meinaa pistää ihan mullin mallin Suomen perusinfran, ja yhtiöittää liikenneverkot (tiet, rautatiet, meriväylät) ja eiköhän sille löydy ulkomainen ostajakin jolle halvalla saadaan koplattua kustannukset pois valtion budjetista. Heleijaa ja taas säästettiin!

Suurin puhallus autoilijoilta

Liikenneministeri Berner kaavailee, että liikennekaaren uudistuksessa autoilun verotus voisi jopa keventyä ja teiden kunto parantua. Ministerin mukaan tämä edellyttäisi autoihin asennettavaa seurantajärjestelmää ja verotuksen muuttamista ajokilometreihin perustuvaksi.

Taksimonopolin kuolinkiljaisu, eläköön kuluttaja!

Taksiliikenne siirtymässä valtion holhouksesta markkinatalouteen? MTV paljasti uutisessaan, että ​liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan taksiliikenteen vapauttamista. Hyvä. Taksiliikenteen sulkeminen ulos vapaalta kilpailulta olisi täysin outoa tilanteessa, jossa muuta liikennettä vapautetaan järjestelmällisesti. Itse asiassa olemme vapauttamisessa jälkijunassa naapurimaihimme Viroon ja Ruotsiin verrattuna.

Kabotaasi kuljetuksia, mutta millä hinnalla !

Kabotaasi kuljetuksia, mutta millä hinnalla ???

 09.02.2016 Tiistai iltana olin Eduskunnan lehterillä kuuntelemassa lähetekeskustelua koskien Hallituksen esitystä Eduskunnalle laiksi kaupallisista tavarakuljetuksista tiellä annetun lain 6.momentin muuttamisesta.

Siis uutta kabotaasi lakia. Lähetekeskusteluun osallistui yli kymmenen kansanedustajaa. Lukuisissa puheenvuoroissa kaikki asettuivat lakia vastaan. Nämä kansanedustajat olivat yli puoluerajojen perehtyneet suomalaiseen kuljetusalaan alaan ja kuljettajien ongelmiin koskien kabotaasi lakia.

Uusi liikenneministeri voisi kohtuulistaa autojen käyttömaksun

Alkuaan tilapäiseksi tarkoitettu auton käyttömaksu ei päässyt uuden hallituksen listalle, kun autoihin kohdistuvaa verotusta päätettiin lieventää. Nykyinen käytäntö kohtelee epätasa-arvoisesti niitä, jotka haluavat ajaa isommalla ja turvallisemmalla autolla, mutta jotka käyttävät usein myös julkisia kulkuneuvoja tai liikkuvat jalan. Tähän ryhmään kuuluvat mm. kaupungeissa asuvat mökeilleen menevät perheet ja eläkeläiset, jotka käyttävät autoaan vain satunnaisesti, eivät päivittäisten työmatkojen tekemiseen. Auton käyttömaksu on kuitenkin sama ajokilometrien määrästä riippumatta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä