*

Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipidekysely

Vihapuhe ja sen vartijat

 

Viime viikkoina Suomen kansaa on kovasti puhuttanut vihapuheen kitkeminen netistä. Monesta on alkanut tuntua, ettei oikein mitään saa kirjoittaa joutumatta "bannatuksi". Asiaan ovat ottaneet kantaa niin poliitikot kuin mediakin. Pääosin edellämainitut ovat puoltaneet käynnissä olevaa vihapuhekamppanjaa.

Kuinka ennakkoäänestys sujui puolueilta? Lue tästä!

Kuntavaalien ennakkoäänestysviikko (29.3.-4.4.2017) on nyt takana. Miten meni noin niin kuin netin mielestä? Kysyin asiaa Google Trendiltä. Kyseinen palvelu vertailee eri syötettyjä hakusanoja keskenään niiden suosion perusteella. Trends edellyttää, että haettuja määriä on riittävästi, jotta se pystyy vertailemaan niitä toisiinsa. Palvelu ei aina suoria lukuja, vaan vertailulukuja.

Kuntavaalikysely

Almamedia on teettänyt ensimmäisen, ainakin minun silmiini osuneen, mielipidekysekyselyn kevään kuntavaalien tulosta ajatellen. Tutkimustulos seuraa melko tarkasti viimeaikoina julkaistujen eduskuntavaaligallupien tuloksia.

Saksalais-suomalainen pakolaiskysely.

Saksalainen N24-kanava on tehnyt mielenkiintoisen kyselyn saksalaisten suhtautumisesta pakolaisiin. Kysymyksen asettelu on Suomi-linjasta poikkeava ja juuri siksi mielenkiintoinen.

 

Videolta poimitut kysymykset ja vastaukset olen kääntynyt suomeksi.

https://www.youtube.com/watch?v=TdnXDKXyOIc&feature=youtu.be&app=desktop

 

Saksalaisten vastaukset nähtävillä kuvista.

 

 

Pysyykö mahdollinen SSS-hallitus koossa koko vaalikauden?

Mtv Uutiset on teettänyt mielipidekyselyn siitä, pysyykö mahdollisesti syntyvä Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen hallitus koossa koko vaalikauden. Kyselyn toteutti MTV Uutisille Think If Laloratories ja siihen vastasi 1443 kansalaista. Kyselyn virhemarginaali on 3%-yksikköä suuntaansa.

53% uskoo kyselyn mukaan hallituksen pysyvän koossa koko vaalikauden. 30% puolestaan sitä epäili. Naiset olivat pessimistisempiä. Naisista 34% uskoo hallituksen hajoavan, kun miehistä puolestaan 26%.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä