*

Mikko Savelius Puheenvuoro kerrallaan parempaa Suomea rakentamassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Perintö- ja lahjaverotus

Perintövero (taas) populistien hampaissa

Perintövero puhuttaa jälleen. Vuodenvaihteessa 2017 ensimmäisen veroluokan (puoliso, lapset) ylin veroasteikko laskee 20 prosentista 19 prosenttiin. Saman veroluokan lahjavero laskee 17 prosenttiin. Muutos on lähinnä kosmeettinen, mikäli asiaa katsotaan pitkällä aikavälillä. Vuonna 2009 yli veroprosentti samassa veroluokassa oli 13. Sitä on korotettu järjestelmällisesti muun muassa lisäämällä kaksi uutta tuloluokkaa 2012 ja 2013.

Suomestako työntekijöiden veroparatiisi?

PersKeKo-hallitusneuvotteluiden eteneminen oli muuttunut harmillisen poukkoilevaksi. Välillä mietittiin rakennemuutoksia ja säästöpaketteja, välillä taas miljoonakaupunkia Helsingin edustalla. Jotenkin molemmet aiheet pitäisi saada punottua yhteen, muuten mistään ei tulisi mitään.

- Meillä on yksi aika iso ongelma, Juha Sipilä sanoi. - Se talousmaantiede.

- Eikös se paperi ole torpattu jo riittävän monta kertaa, ettei sitä enää tarvitse kaivaa esiin roskiksesta? Alexander Stubb kysyi.

Stubb: ilmainen koulutus ja 100% perintövero

Luin Stubbin blokin kun Jussi Ahokas sen facebookissa jakoi. Minuun teki vaikutuksen Stubbin idealismi. Kokoomukselle nämä perusarvot ovat vapaus, vastuu ja demokratia, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen.

Perintövero ajaa Suomea kohti myynti- ja tytäryhtiötaloutta

Perintövero vähentää kasvollisten perheyritysten määrää Suomessa. Mikäli lähitulevaisuuden perheyritysten sukupolvenvaihdokset epäonnistuvat, niin vaihtoehtona on Suomen myynti- ja tytäryhtiötalouden syveneminen. Näin kirjoittaa Perheyritysten liiton toimitusjohtaja ja entinen pääministeri Matti Vanhanen Suomen Kuvalehdessä (31/2014, s. 14-15) otsikolla "Sattumanvarainen vero".

Sukupolvenvaihdokset ja perintövero

Keskustelu perintöverosta on jälleen kiihtynyt. Suomen johtaviin veroasiantuntijoihin kuuluva Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas muistuttaa YLE:n haastattelussa mm. siitä tosiasiasta, että perintövero on kansantaloudellisesti varsin fiksu vero ja nimenomaan taloustieteen näkökulmasta perintö on verotuskohde sielä perustellummasta päästä.

Vastikkeeton rahako passivoi?

Kun joku syntyy vammaisena tai kipeenä tai epäedullisiin olosuhteisiin, joutuu eroon suvustaan ja perheestään, on yksin ja pyytää apua..

"Ei heru!" 

Ans olla kun tuleekin puhe perinnöistä.. 

Yht´äkkiä se passiivisuusmomentti "unohtuu". Vedotaan perintöverotukseen jopa niin traagisesti, että kun on jo moneen kertaan maksettu siitä työstä, kun on se omaisuus tienattu, tai että yrityksiä menee nurin ja työttömyys lisääntyy kun firman omistaja kuolee yht´äkkiä ja pitäis jakaa pesä ja maksaa verot etc.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä